tánc!

immerzív előadás murakami haruki regénye alapján

isten hozta szállodánkban! itt minden az ön kényelmét szolgálja: a tea, a tengerzúgás, a rémálmok, a birkabőrbe bújt jelenések.

mit tehet az ember, ha elfáradt a lába és nem tud továbbmenni? mi vár még rá, ha a vádlija már nem bírja az ütemet és a füle nem hall zenét?

névtelen hősünk egyetlen dolgot tud: a válaszok egy rozoga hotelben várnak rá, ahol valaki érte sír. ám amit ott talál, az alapjaiban fordítja fel az életét.

noir és önmagunk utáni nyomozás, fantázia és a magányos ember szöszmötölései, lámpák és tánclépések. egy előadás, ami nem hagy egy helyben ülni.

szereposztás:

ő – ágyas ádám; kiki – dupák fanni; gotanda – búbos dávid; birkaember – kőműves csaba; juki – mezei gresák lea; jumijosi – szabó regina; mei – hodik annabella;

murakami haruki tánc, tánc, tánc című regényét színpadra írta: luka kurjački; fordította: lénárd róbert

rendezte: lénárd róbert

időtartam: cca. 150 perc egy szünettel

előadásunkra a belépés ingyenes, ám költségeink azért vannak (a tea és a ramen nincsenek ingyen), így arra buzdítunk, hogy önkéntes adományoddal segítsd a csapat működését. köszönjük!

fotók: Pongó Gábor

Az előadás időnként valami egésszen mássá alakul. A néző már nem néző, hanem a szálloda vendége, és bejárja az épületet. Valaki játszik, valaki plusz információkhoz jut. Valakinél régi sebeket tépnek fel, vagy megoldást kínálnak. Egy pillanatban egészen másik térbe és időbe kerülnek az egymás mellett ülők. Ezáltal mindenki más élményekkel térhet haza.

Magyar Szó, 2022. december 13.

Tegnap este az interakció új értelmet nyert számomra – bár az interaktív jelzőt mégis inkább csapatmunkára cserélném. A Tánc! ugyanis team-előadás. Team-előadás, mert mindannyian teljes jelenléttel, közösségként veszünk részt egy produkció és végsősoron egy lidércnyomás létrehozásában.

Mila Pajić, Hoću u pozorište, 2022. december 16